Мини свободата или миниполата

Със старта на лятото, няма как да не поговорим и за така обичаната от много дами минипола. Въпреки, че често мени хода си и заема различни места в топ класациите, миниполата е една вечна тема, която е често дискутирана и си има своите гласове „За“ и „Против“.

История на късата пола – въпреки, че късата пола се появява през 60-те години на миналия век (пред това тази разкрепостеност е била приемана за неморална) и днес тя е сред водещите теми за много млади и стари хора. Минито създава представата за инфантилност и в същото време навява за невинност. Дори в нашата страна времето на посттоталитарния режим, къси поли, плисета и сукмани са се носели от малките момиченца и те съвсем не са събуждали други представи.

По сходен възглед късата пола навлиза и в женския гардероб. Всъщност и възгледите и разбиранията на двата пола за миниполата са различни. И ако една жена може да се прецени по „дължината на плата“, то всеобщо мнение сред мъжете е, че миниполата е част от униформата на „леката жена“.
Оръжие за съблазън ли е миниполата – за списанията с мода, минито си остава главната героиня, но в реалния живот тя не е най-подходяща за зрялата възраст. Днес разнообразието от провокативни и секси дрехи е така голямо, че дори да желае нежната половинка, винаги има с какво да привлече внимание, така, че избора за мини свобода остава индивидуален и все по-рядко срещан.
Искрено и лично – лекомислена, леко провокираща, недостатъчно елегантна, подходяща единствено за младите. Това са само част от негативните обсъждания, с които е отрупвана темата. Всъщност всяка жена би желала да има мъничко смелост, дори да изглежда превъзходно, да може да облече миниполата, колкото и да е на мода в сезона. Разбира се за това са нужни и стойност, дълги крака, младост, лекомислие или безсрамие. В наши дни миниполата не е хита поне сред младите хипита, които предпочитат дългите поли. Не бива да забравяме и, че дългата пола не може да се мери с панталон. Не е толкова удобна и практична и въпреки всичко остава си въпроса какво за жената е полата в цялата класация за модни тоалети. Не е ли тя начина да заяви на света “Аз съм преди всичко жена“.